Близки, приятели и колеги изпратиха с аплодисменти Емил Кьостебеков

Близки, приятели и колеги изпратиха с аплодисменти Емил Кьостебеков

Близки, приятели и бивши и настоящи колеги от България изпратиха този следобед с аплодисменти в последния му път актьора, директора и забележителния български театрал Емил Кьостебеков. Той почина на 89 – годишна възраст на 23 октомври.

Венци и цветя, съболезнователни адреси бяха изпратени от Министерството на културата, Съюза на българските артисти, областни и общински администрации от страната, колеги и съмишленици. Театроведът Крум Гергицов припомни в словото си в катедралния храм „Света Троица“ приноса на почетния гражданин на Шумен за развитието на българската култура. Директорът на Държавна опера – Русе, директорът на Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе бяха сред дошлите да си кажат последно сбогом с г-н Кьостебеков.

Ето какво казва Николай Априлов за него в публикацията си във Фейсбук/ „Най – добрият човек, когото познавам е именно Той! С него е свързано създаването на Детската театрална студия в Сливен, най – ярък възпитаник на която е Васил Василев – Зуека! Той беше ЗЛАТНИЯТ ДИРЕКТОР! КАК МАЛКО НЕ СЕ НАУЧИХА ОТ НЕГО!

Завинаги остава в сърцето ми! Скърбя така, както за Мама и Тате! Той беше моят Баща в Театъра! Ще запаля свещ! Ще се помоля!…“

Сподели:

Още новини от деня