Активните случаи на коронавирус в област Русе са 29

Близо три пъти повече са заразените с COVID-19 спрямо излекуваните за изминалото денонощие в област Русе

Близо три пъти повече са заразените с COVID-19 спрямо излекуваните за изминалото денонощие в област Русе, това отчитат от Регионалната здравна инспекция. През последните 24 часа новите случаи на коронавирусна инфекция в областта са 42, а оздравелите са 15. 35 от новозаболелите са от община Русе, трима от Бяла, двама от Ветово, както и по един от Две могили  и Иваново. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 11413, а преболедувалите 8773. Активните случаи са 2004. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 445 души, като 51 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 77, което около 16.6%. Всички те са предвидени за неинтензивно лечение.

От началото на седмицата до края на вчерашния ден в Русенско са установени 854 нови случая на коронавирусна инфекция, а оздравелите са 570. Припомняме, че в понеделник срещу вторник бяха регистрирани 201 новозразени, което се оказа рекорд от началото на 2021-а. Това е със 17 души по-малко от абсолютния негативен рекорд до момента за региона, който беше поставен на 10 срещу 11 ноември миналата година, когато само за един ден имаше 218 заразени. Същевременно през отиващата си вече седмица беше поставен и положителен рекорд. В четвъртък срещу петък броят на излекуваните се увеличи с още 240 души, най-много оздравели от началото на годината. По принцип най-много оздравели от март миналата година имаше на 8 декември – 403-ма.

За последното денонощие са починали още две жени и четирима мъже с положителен тест за коронавирус. От 29-и март до 3-и април включително починалите с доказан COVID-19 в региона са 46. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 635, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 374 от тях са мъже, 261 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на десето място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област в страната без нови случаи, като с най-малко е Видин – 5.

До момента в областта са извършени 12658 имунизации, като повторна доза са получили 2404 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие са извършени 59 имунизации.

Сподели: