Близо 1/5 от русенските заведения и ресторанти не отварят днес

Време за прочитане: < 1 мин.

През последните дни ресторанти и кафенета в Русе се подготвяха да посрещнат клиенти за първи път от месеци. Извършваше се основно почистване, зареждане с храна и напитки. Някои дори направиха козметични ремонти.

Повечето от русенските обекти предлагаха храна за вкъщи по време на затварянето и така запазиха малка част от персонала си, въпреки закъснелите плащания от страна на държавата по различни мерки за компенсация последиците от коронавируса.

Факт са и големи ограничения при възобновяване на дейността относно капацитета и спазване на дистанция, дезинфекция и работно време.

Нарастващият брой на заразени с коронавирус през последната седмица очертава неясна перспектива за бранша. Особено на фона на опасяващи се от заразяване клиенти.

Над 20 ресторанта и други заведения изобщо няма да отворят след пандемията като „Слънчевата къща“, „Хъшове“, „Крушата и др. Останалите изпитват недостиг на сервитьори и други служители, тъй като напусналите не искат да рискуват отново с връщане на работа на същите места или в този сектор при несигурната обстановка, застрашаваща бъдещето им.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня