Големи опашки от камиони затрудняват движението по пътя Мартен - Русе

Близо 10 км. опашка от камиони на Дунав мост 1

Близо 10 километра е дълга опашката от камиони, които чакат, за да напуснат Румъния през Дунав мост 1. Те изчакват в продължение на поне 3 часа, за да преминат границата в посока Русе, като са разположени по протежение на национален път № 5 Гюргево – Букурещ. 1 189 камиона са напуснали ГКПП – Гюргево през последните 24 часа, а 938 са дошли от българската страна.

Обяснението даде говорителят на Териториалния инспекторат на Гранична полиция – Гюргево Алина Кокору. По думите и, съществено е нарастнал броят на камионите, които се движат в това направление, като от българска страна се проверява дали водачите имат неплатени глоби и трябва да направят плащане на място, за да напуснат страната. Извършва се и ремонт на асфалтовата настилка в района на ГКПП „Дунав мост“.

Проверката на ГКПП – Гюргево при напускане на Румъния става на 5 трасета, като изчакването е средно 3 часа на камион. 50 минута чакат камионите, за да влязат в Румъния, като проверката става на 6 трасета.

При леките автомобили чакането продължава поне по половин час, като се работи съответно на 3 и 4 трасета при изход от Румъния и вход.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня