Русенска фирма с 25 работещи затворена поради коронавирус

Близо 14 пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе за изминалото денонощие

Близо 14 пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе за изминалото денонощие. За втори пореден ден няма и починали от коронавирусна инфекция. Новите случаи за последните 24 часа са шест, а излекуваните са 83-ма. Трима от заболелите са от община Русе, двама от Бяла и един от Две могили. Без нови случаи са населените места от общините Борово, Ветово, Иваново, Сливо поле и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14082, а преболедувалите 12776. Активните случаи са 433. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 174 души, като 45-ма от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 116, от които три са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 873, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 501 от тях са мъже, 372 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на четвърто място по заболеваемост в страната наравно със Стара Загора, като разликата между повечето области е само от по един случай. За изминалите 24 часа без нови случаи са девет области – Враца, Добрич, Кърджали, Монтана, Перник, Разград, Смолян, Търговище и Шумен.

До момента в областта са извършени 32158 имунизации, като повторна доза са получили 12591 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил.

Сподели: