Близо 300 ученици от Русе и региона се включиха в инициативата на Областната дирекция на МВР и Регионалното управление на образованието, посветена на безопасността на движението по пътищата

Близо 300 ученици от Русе и региона се включиха в инициативата на Областната дирекция на МВР и Регионалното управление на образованието, посветена на безопасността на движението по пътищата

Близо 300 ученици от Русе и региона се включиха в инициативата на Областната дирекция на МВР и Регионалното управление на образованието, посветена на днешния ден на безопасността на движението по пътищата. Събитието, което бе подкрепено от Областната управа и Общината в Русе, се състоя в две части – теоретична и практическа. По време на първата учениците предимно от начален и прогимназиален етап имаха възможност да се запознаят с основните правила и изисквания за безопасност при придвижване в няколко видео урока. Младежите научиха най-важното за правилата за движение по пътищата, като това как най-лесно да преценяват пътната обстановка, какво да правят при инциденти, как да потърсят помощ, кой, кога и как има отговорност да се обади на 112, защо е важно да се слагат коланите в автомобилите, как и къде се пресича, ако си пешеходец, с колело или тротинетка. Те получиха и много други съвети, свързани с безопасността на пътя.

След приключване на срещата в Пленарна зала пътните полицаи предоставиха възможност на младежите да разгледат полицейски автомобил и мотор и да се запознаят отблизо със специализираното им оборудване.

Припомняне, че същевременно през последните два дни бяха раздадени над 700 флаера с призив към водачите на моторни превозни средства да пазят своя живот, както и този на останалите в движението. Инициативата се реализира сред влизащи в страната през ГКПП „Дунав мост“ при Русе и бе осъществена от служителите на Областна администрация със съдействието на Регионална дирекция „Гранична полиция“.

Сподели: