Помощ, жена ми е луда!

Блокбастърът на ДТ „Сава Огнянов“ – Русе „Помощ, жена ми е луда!“ ще се играе и през новия сезон

Време за прочитане: 2 мин.

Блокбастърът на ДТ „Сава Огнянов“ – Русе „Помощ, жена ми е луда!“ ще се играе и през новия сезон. това заяви директорът Орлин Дяков този следобед. Това представление е факт от 6 години и продължава да се търси. 135 пъти е било поставяно то, като е почти сигурно, че ще мине границата от 150 през този сезон при голям интерес. В него участва Христо Гърбов, както и в пиесите „Министърът – женкар“ и „Любов с гръмотевици“. Русенци ще могат да гледат още „Коя гад изяде кашкавала“ и „Редки тъпанари“ от Т. Москов. „Двама съвсем голи мъже“ също се добавя в афиша.

Русенци ще бъдат в Париж на 7, 8 и 9 декември. „Двама съвсем голи мъже“ ще види и българската общност във френската столица. По този начин се сбъдва мечтата на директора да играят в Париж поне веднъж.

Сменено е заглавието на пиесата „Докато тя умираше“, защото просто не привлича публика.

Активно започва работа по новите спектакли – „Изненада“ с Мария Сапунджиева и Филип Аврамов, „Три сватби и едно възкресение“ със София Бобчева и Юли Петров.

През 2018 година театърът участва във фестивалите „Варненско лято“ и Международния фестивал на театрите от дунавските страни в Гюргево. Тази година са канени и участвали в международния фестивал на комедийния спектакъл в Габрово, националния фестивал на малките театрални форми във Враца, зимен фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово“ в Пловдив, фестивал в Ямбол. Предстои участие в „Сцена на кръстопът“, като няма селекция.

На 18 – и септември в Пловдив ще бъде представена книгата на Йордан Георгиев „Геният и зануленото време“. Тя представя постановките на Слави Шкаров през времето с анализ. Книгата ще бъде представена и в Русе в периода 11 – 13 октомври.

Понастоящем в театъра се репетира „Хамлет“, а премиерата се очаква на 31 октомври. В началото е направена само проба какво ще излезе, но в хода на работата се оказва, че пиесата ще се получи. Там ще е дебютът на Т. Тончева и Кр. Ненков. Идеята на проекта е да се направи модерен европейски спектакъл. Директорът преговаря с много режисьори у нас и в чужбина, на географията на Русе влияе върху техните решения. Става дума за Александър Морфов, Виторио Поркарете. Те работят предимно в национални театри у нас и по света и трудно всеки от тях би взел решение да дойде в Русе. Програмите са им запълнени с ангажименти поне за две години напред и имат правото да си избират.

В България все още работи системата „столица и провинция“, а извън страната ни не е така, обобщи О. Дяков.

Целта е „Хамлет“ да бъде поставен и в Европа, за да се види, че тук има прекрасен театър с много добра трупа и прекрасни условия за работа.

Сподели:

Още новини от деня