БМЧК – Русе организира утре Поход на свободата

На 20 октомври Българският младежки Червен кръст ще бъде домакин на Похода за Свобода. Автор на тази кампания е фондация А21 – глобална неправителствена организация, която се бори срещу трафика хора.

Целта на Похода е да обърне общественото и медийно внимание към проблема със съвременното робство. Вече 5 години поред кампанията се провежда във всеки един континент в над 50 държави, а поводът е Европейският ден за борба с трафика на хора – 18 октомври.Събитието винаги се провежда в най-близката до 18ти събота, което в случая през 2018г. е 20 октомври. Тази година в България Поход ще се проведе в близо 20 града, като домакини са партньори на фондацията – Местните комисии за борба с трафика на хора, БМЧК, ПИЦ, общини и т.н. Комуникационния фокус на кампанията пада върху основаната от А21 Национална телефонна линия за борба с трафика на хора 0800 20 100. Това е денонощна, безплатна и анонимна линия, целта на която е да служи като национален инструмент за достигане до уязвими групи, както и за спасяване на хора, които се намират в ситуация на трафик.

Началото на похода е в 11 часа пред паметника “Альоша“, минава през цялата улица „Александровска“ и завършва в 12 – 12:30 часа пред РБ “Любен Каравелов“. Организатори на похода за Русе са: Антоанета Нойкова – щатен специалист Младежка дейност към БМЧК и Толга Мехмедов – зам.областен координатор на БМЧК. Координатор на Похода и представител на БМЧК – Русе на място ще бъде Станимир Бояджиев- председател на БМЧК.

Сподели: