БМЧК - Русе се включва в националната кампания #ОтговорниЗаедно

БМЧК – Русе се включва в националната кампания #ОтговорниЗаедно

БМЧК - Русе се включва в националната кампания #ОтговорниЗаедно

Български младежки Червен кръст /БМЧК/ – Русе се включва в националната кампания #ОтговорниЗаедно .

В поредица от дейности, доброволците на младежката организация, ще ви запознаят с няколко от основните теми, част от нашата широкоспектърна дейност, под формата на онлайн видео уроци и включвания на живо. Всяка една тема ще бъде предварително обявявана, тук – на нашата страница.

Но кои ще бъдат темите?
– 💉Какво е кръводаряването? – да, звучи страшно – игли, кръв, болница, но всъщност е ценен, дори БЕЗЦЕНЕН хуманен акт, с който можете да зарадвате непознат. Очаквайте кратка информация по темата 🙂

– 🚑Първа долекарска помощ – в този видеоурок ще се запознаете с основните механизми и техники на работа с пострадал, както и кои са правилата за поведение, по време на настъпил инцидент.

– 🔰Визия, дейности и позициониране на БМЧК – тук ще се запознаете с дейността ни като цяло. Какво е доброволчеството? Как се става доброволец? Кой може да бъде доброволец? И… разбира се, какво правят всички доброволци на нашата организация – дейности, акции, кампании, обучения и позиционирането ни в обществото.

-👻програма „Хелфи“ – ако вашето дете, братче/сестриче или близък малчуган скучае вкъщи, породено от мерките, предприети в настоящата ситуация, ние можем да направим деня му малко по – интересен и полезен. Как? – програма „Хелфи“ е разработена за най-малките. В нея се включват теми, свързани с помощ и самопомощ, както и оказване на първа помощ, като разбира се, информацията е адаптирана за тяхната възраст и потребности.

Очаквайте много скоро да стартираме с първата от нашите дейности по кампанията, а именно – Какво е кръводаряването?

Сподели:

Още новини от деня