Бойното кръщене на младия ФК "Дунав"

Бойното кръщене на младия ФК „Дунав“

Новосформираният мъжки отбор на „Дунав“ Русе, воден от капитана Диян Димов, постигна едно малко чудо – да завърши наравно, с гол с последното центриране в половината на съперника, след като изоставаше в резултата повече от 30 минути. И то срещу считания за фаворит в групата „Спартак“ (Варна), оправдал това определение с показаното на терена.

Със сигурност имаме много какво да подобряваме, но за две седмици с 3 официални мача младата дружина на Илиян Памуков взе победа и равен в първенството и се класира за следващия етап в турнира за Купата на АФЛ. Неизменно до отбора бе публиката, която вчера получи сладка награда за подкрепата си – изравнителен гол в самия край на мача, срещу силен противник, който ако трябва да сме честни на моменти ни надигра. Не прави чест обаче на гостите, че рано започнаха да бавят играта, за да устискат трите точки.
Адмирации за „Дунав“, че не се отказа! В класирането добавихме точка, но моралната значимост на резултата отговаря на три!

Първенството едва е започнало, а един от мачовете на сезона вече е изигран. Финалът му много напомня на мач от есента на недалечната 2006-та, когато за първенство на „Б“ група, в Русе, завършихме 1:1 с „Нафтекс“, след изоставане в резултата още от първата част. А изравнителният гол падна също в заключителните минути и бе дело на Светлин Симеонов – Пинчера. Стадионът ехтеше, а трибуните бяха на крака. Оттогава до днес русенската публика гледа какви ли не мачове, но такъв взрив от емоции с обявяването на добавеното време за втората част не беше имало.

Та, бойното кръщене на младите дунавци е факт. Подпомогнати в два мача от своите фенове, „небесносините“ два пъти излязоха от терена с гордо вдигнати глави след пасив от 1 гол за гостите. Оценката ще е още по-ясна с всеки следващ мач, а вече идват и гостуванията на негостоприемни стадиони. Остава ни да бъдем задружни в отбора, а публиката да помага, както досега.

Сподели:

Още новини от деня