Борислав Българинов: Трябва да направим всичко по силите си, за да предотвратим всяка възможност за купуване и продаване на гласове на предстоящия парламентарен вот

Борислав Българинов: Трябва да направим всичко по силите си, за да предотвратим всяка възможност за купуване и продаване на гласове на предстоящия парламентарен вот

Време за прочитане: 2 мин.

„Трябва да направим всичко по силите си, за да предотвратим всяка възможност за купуване и продаване на гласове на предстоящия парламентарен вот“. Това заяви областният управител на Русе Борислав Българинов при срещата си с новоназначения директор на ОД на МВР старши комисар Мирослав Дамянов. „Вие сте млад човек с много нови идеи. Сигурен съм, че няма да позволите нечии интереси да надделеят и така да опорочат изборите, които ще определят кой ще ни управлява през следващите години.“, допълни още Българинов. Той поиска и от директора на полицията анализ за това как са протичали изборите досега и има ли места, където едно лице взема 15 – 20% от гласовете, а в болшинството от секциите е с едва 2 – 3%. Според него това е ясен признак за търговия с гласове. Българинов недоумява и как досега никой не се е сетил или просто не е искал да навлиза в тази „болезнена“ за някои лица тема. Затова областният управител отправя и апел към гражданите дори и само да се съмняват и да не са напълно убедени, че някъде се купуват гласове, да се обърнат към органите на реда и те да направят проверка. „Бил съм и от двете страни – участвал съм и съм организирал избори. Сега искам да помогна, така че всеки да може да даде гласа си, за когото наистина иска.“, категоричен бе Българинов.  

По темата за гарантиране на честността на вота Борислав Българинов ще проведе и срещи с кметовете на общините в региона. И към момента той продължава да се среща с ръководителите на териториалните звена на държавните институции, за да бъде убеден, че никой няма да си позволи да подтиква служителите си към гласуване за определена партия или лице и по този начин да наклони везните накъдето иска.

По време на провелата се по-рано днес среща бе обсъдена и възможността за засилване на полицейското присъствие в изборния ден.

Сподели:

Още новини от деня