Борис Луков: За мен ролята на Принц Калаф в Турандот е сбъдната мечта, до която всеки тенор мечтае да достигне!

Не пропускайте спектакъла на шедьовъра на Джакомо Пучини „Турандот“ на 16 ноември, четвъртък, от 19 часа в Доходното здание!

Ето какво сподели солистът на Русенска опера Борис Луков, малко преди да дебютира като принц Калаф в операта Турандот от Джакомо Пучини на русенска сцена : “За мен ролята на Принц Калаф в Турандот е сбъдната мечта, до която всеки тенор мечтае да достигне!

Това е най-известната и емблематична тенорова роля. Принц Калаф притежава всички достойни и положителни качества – смелост, честност, вярност, интелект, жертвоготовност, милосърдие и безгранична любов!

Без изключение във вокално отношение всички природни качества и певческа техника са подложени на максимално натоварване при ролите в Турандот!

Това е седмият ми дебют в голяма роля на русенска сцена.

Благодарен съм на Русенския оперен театър, че ме прие в семейството си!

Благодаря на настоящото ръководство, че след дебютите в ролите на Рикардо от Бал с Маски, Дон Хозе от Кармен, Руджеро от Лястовичката и Радамес от Аида, сега ми предоставя възможност да изпея и тази емблематична роля!

Един оперен певец се развива и изгражда, а Русенска опера ми даде шанс точно за това! Инвестицията в млади оперни певци трябва да бъде приоритет за всички театри, а не само да се очаква изграден певец да се появи отнякъде…

Държавна опера – Русе знае как да дава шанс на младите и талантливи хора!”

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

Сподели: