Борово чества 35 години от обявяването му за град

Борово чества 35 години от обявяването му за град

Борово чества 35 години от обявяването му за град. По този повод приветствия към председателя на Общински съвет – Борово Пламен Симеонов, общинските съветници, кмета на Община Борово Валентин Панайотов, екипа му, кметовете на кметства и хилядите жители на община Борово отправиха народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, заместник – областните управители Свилен Иванов и Валентин Колев, председателя на Общински съвет – Русе и ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ чл. кор. проф. дтн инж. Христо Белоев, много гости.

„Борово става все по-хубав град и съм уверен, че това ще продължи! Всичко постигнато е дело на Вашия дух и сърце, на вложения от Вас труд! Бъдете здрави и се чувствайте празнично!” каза Валентин Колев в обръщението си към жителите на населеното място.

Също така той подари икона на Света Богородица, като пожела тя да закриля града и да дарява хората с благодат.

От своя страна в празничното си слово кметът Валентин Панайотов благодари за отличното сътрудничество с институциите и отчете част от постигнатото през мандата, сред което е ремонтирането и модернизирането на читалища, пенсионерски клубове, училища, детски градини и спортни бази, а също и постепенното подобряване на уличната мрежа. Специално внимание беше отделено и на увеличаването на качеството на услугите, като предоставянето на домашен социален патронаж.

По време на официалната церемония със званието „Почетен гражданин на община Борово” беше удостоен председателят на Земеделска кооперация „Бряст” в село Брестовица Красимир Костадинов.

Кметът Валентин Панайотов отличи проявили се млади спортисти от Борово, които са допринесли за издигането авторитета на общината.

Началото на празничната програма беше поставено с изпълнения на танцов състав „Боровски ритми”, както и на децата от детска градина „Славейче”. Кулминацията на празника беше участието на народния певец Райко Кирилов и примата на българския фолк Глория.

Бяха получени и множество поздравителни адреси, сред които от Министерството на отбраната, областния управител на област Русе Галин Григоров, главния секретар на Областна администрация Русе Симеон Иванов, кмета на община Русе Пламен Стоилов и др.

Събитието се проведе вчера вечерта и по традиция завърши със заря.

Сподели: