Боян Чуков представя в РБ "Л. Каравелов" книгите си "Матрицата отвътре: старият световен ред рухна, какво ни готви новият“ и „Разузнаването отвътре“ на 24 април

Боян Чуков представя в РБ „Л. Каравелов“ книгите си „Матрицата отвътре: старият световен ред рухна, какво ни готви новият“ и „Разузнаването отвътре“ на 24 април

На 24 април (понеделник) в 17:30 ч. в зала „Заседателна“ на библиотеката любителите на конспирациите ще се срещнат с бившия дипломат, експерт по борбата с тероризма, външнополитически съветник, съветник по националната сигурност и журналист на свободна практика инж. Боян Чуков. Русенските читатели ще се запознаят и с книгите на Чуков „Матрицата отвътре: старият световен ред рухна, какво ни готви новият“ и „Разузнаването отвътре“.

„Матрицата отвътре: старият световен ред рухна, какво ни готви новият“ е книга за превръщането на еднополюсния свят в многополюсен. Един сборник с публицистични текстове и интервюта за това накъде се накланя Европа, как Америка ще срещне Евразия и защо Китай няма вече да мълчи.
„Разузнаването отвътре“: Различните форми на хибридна война се реализират срещу врагове, съюзници и приятели. Затова всяка една нация е винаги сама в джунглата на международните отношения, които не са място за благотворителност и алтруизъм. Ролята на разузнаването е решаваща в т.нар. течни конфликти, които се разливат и заемат формата на всяка възможна пукнатина в националната сигурност на държавите.

Боян Чуков е роден на 25 юли 1952 г. в София. Завършва специалност „Радио и телевизия“ в Техническия университет в София. Боян Чуков е офицер от българското разузнаване. През 80-те и 90-те години на миналия век работи под дипломатическо прикритие в българските посолства в Париж и Мадрид. Специализира в Института за политически науки в Париж, Sciences Po. В определен период е член на Националния консултативен съвет към Дипломатическия институт на Министерството на външните работи. Секретар е на съвета по национална сигурност и външнополитически съветник в две правителства на България, в кабинетите на Сергей Станишев и Пламен Орешарски. Владее френски, испански, руски, гръцки и английски език.

Сподели: