Братята Теодор и Валентин Цветкови с нови предизвикателства през идната година

Братята Теодор и Валентин Цветкови с нови предизвикателства през идната година

След многобройните рекорди през 2020 година братята Теодор и Валентин Цветкови са готови за нови физически предизвикателства, с които да подкрепят различни благотворителни каузи.

На днешната си среща с кмета на Община Русе Пенчо Милков те споделиха най-големите си постижения през годината. Наред с  изваждането на кръста от ледените води на Дунава и двата медала от световното първенство по зимно плуване на Теодор, по време на пандемията през април двамата братя също поставиха рекорд. Те изминаха 753 км на велоергометър за 24 часа, за да припомнят на борещите се на първа линия за необятната сила на човешкия дух. През септември в рамките на седмица Валентин пробяга 280 км, а брат му преплува същото разстояние, за да съберат средства за създаването на образователна платформа за деца с увреждания, техните родители и учители. Последната им благотворителна инициатива бе навръх рождения ден на Валентин. Тогава той измина над 540 км в подкрепа на фондация „Александър Русев“ за закупуването на оборудване за водно-рехабилитационни занимания на деца с увреждания.

 „Община Русе стои зад вас безрезервно. Успехите ви са наистина вдъхновяващи и вярвам, че всички русенци трябва да знаят имената ви”, каза кметът. През следващата година братята се подготвят за нови участия в благотворителни кампании и спортни състезания, изпитващи предела на техните възможности. Те благодариха с грамота за цялостната подкрепа, която им оказва общината.

Сподели: