БРТПП представи проект „Агенция за трансгранична мобилност ВИЗА“ по време на младежкия форум в Силистра

Време за прочитане: < 1 мин.

БРТПП представи проект „Агенция за трансгранична мобилност ВИЗА“ по време на младежкия форум „Диалогът с младите хора – залог за промяна“ на 29 ноември в Силистра, където се събраха над 60 младежи от областта на възраст от 16 до 29 години. Събитието бе организирано за пета поредна година от Община Силистра в партньорство със сдружение „Паралел Силистра“ и се проведе в център АРГИ.

Презентацията на Българо-румънска търговско промишлена палата бе посветена на възможността за намиране на работа в трансграничния регион България-Румъния. Председателят на БРТПП г-жа Елеонора Иванова сподели и своя опит като работодател. Младежите се включиха активно в дискусията, като обсъдиха и нуждата от различни умения, сред които владеенето на румънски език.

По време на форума беше представена методиката „Тime4tea“ (Време за чай) за дискутиране на важни въпроси, в хода на която младежите съставят послание, което по оригинален начин да изпратят на избран от тях лидер. Това, което младежите искат от него, е той да прекара 5 минути с хубава чаша чай и да прочете и помисли за тяхното важно послание.

Екипът на БРТПП беше модератор на работната група, която дискутира социалното предприемачество. Участниците разговаряха за рисковете да бъдеш предприемач, за кариерното развитие, участие в местното самоуправление и други въпроси. Участниците бяха проактивни и пълни с идеи по проблемите на привличането и задържането на младите хора за учене и работа в областта. За екипа на БРТПП беше истинско удоволствие да работи с будни младежи. Обмисляме да приложим методиката по време на обменните визити в рамките на проект ВИЗА.

Сподели:

Още новини от деня