Бръшлен почете Никулден

Бръшлен почете Никулден

Бръшлен почете Никулден

Областният управител на област Русе Галин Григоров присъства на днешната литургия, посветена на Никулден, която беше отслужена от отец Марин Попниколов в православния храм в село Бръшлен.

Той поздрави присъстващите и им пожела преди всичко смирение и мъдрост. „Бъдете единни! Съхранявайте и предавайте българската памет и традиции!Бъдете достойни потомци на предците ни! Нека Свети Николай Чудотворец бди над Вас и Ви закриля!“ добави още Григоров.

По традиция от 2015-та година на всички миряни по време на службата, както и на потребителите на услугата домашен социален патронаж беше раздаден курбан. Инициатор на идеята и съответно дарител на курбана е председателят на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и народен представител Искрен Веселинов.

Сред официалните гости бяха още кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов, председателят на Общинския съвет Илиян Иванов, както и общински съветници.

Припомняме, че в миналото населеното място е било дом за много рибари, а самият отец Марин Попниколов първоначално е служил именно в Бръшлен също като своя баща.

Сподели:

Още новини от деня