БСП Русе излиза на предсрочните избори за Народно събрание на 11 юли с листа от шестнадесет човека

БСП Русе излиза на предсрочните избори за Народно събрание на 11 юли с листа от шестнадесет човека, готови за работа и за промяна на града и на страната.

Крум Зарков отново повежда екипа и застава на чело, следван от председателя на ОбС и ОблС на БСП Русе Пламен Рашев, който е инженер икономист по образование и сфера на дейност.

На трето място е Ивалинка Цанкова от Община Иваново, агроном и собственик на семеен земеделски бизнес за производство на лозов посадъчен материал, председател на ОбС на БСП Иваново. Валери Иванов, директор на Дунавски драгажен флот – Русе, ще е представителят на коалиционните партньори от АБВ , на четвърта позиция.

Лидерът на МО в БСП в Русе и областта Нора Стоянова, икономист-финансист по образование, отново бе избрана в челните места на русенската листа. Сред останалите хора в нея са намерили място републикански шампион, икономисти, инженер, юристи, работещи в сферата на здравеопазването и социалното дело, един – в сферата на културата, един е с педагогическо образование, но четирима са преподаватели. Четирима са от реалната икономика. С политика се занимават през по-дълъг период трима. Принципът за паритет е спазен напълно като жените и мъжете са осем на осем. Петдесет процента от кандидатите са под 40 години.

В цялост листата, за кандидати за народни представители в 46-то Народно събрание на БСП Русе е следната:

Крум Зарков

Пламен Рашев                                

Ивалинка Цанкова

Валери Иванов

Нора Стоянова

Тодор Йорданов                                            

Биляна Кирова                                

Елисавета Досева

Милен Лазаров                              

Асен Ласонин                                  

Даниела Кирилова       

Кристиян Ташков                           

Искра Иванова                

Яница Колева  

Велислав Великов                        

Мерлин Осман

Сподели: