БСП – Русе прави силна заявка с листата си за 14 ноември

Коалиция „БСП за България“ одобри обновен състав на листата си за предстоящите парламентарни избори през ноември. В нея влизат две ярки лица – национално известната певица и актриса Нона Йотова, чиято кариера е тясно свързана с Русе и деканът на Юридическия факултет в РУ „Ангел Кънчев“ – доц. д-р Кремена Раянова.

Русенските социалисти събират на едно място доказани професионалисти и хора с богат опит в конкретни области като икономика, право, обществена администрация, образование, наука и изкуство. Освен експерти, всеки един от кандидатите на БСП Русе приема лично отговорността да работи за намиране на трайни и устойчиви решения за предизвикателствата, стоящи пред града.

„Русе е стратегическият център на Северна България. Потенциалът на града е огромен и е крайно време той да бъде отпушен. Ключът е в качествено подобряване на отношението на централната власт към Русе и областта. На тази задача съм се посветил напълно през последните години и се надявам русенци да ми гласуват доверие, за да продължа. Подобряването на качеството на живот, икономическото развитие, проблемите с въздуха и обезлесяването, нови устойчиви инвестиции, развиването на контактите със съседна Румъния – все теми, които трябва да залегнат на челно в място в дневния ред на следващите парламент и правителство. Ние, кандидатите на БСП в Русе, се ангажираме именно с тях.“, каза водачът Крум Зарков.

„За предстоящия вот на 14 ноември сме насочили вниманието си да работим за достойното представяне на града на местно и национално ниво. Повече от всякога е необходимо да изградим по-осъзнато социално-отговорно общество. От първостепенна необходимост е да се защитават интересите на общността и тя да бъде подпомогната от държавата в тази икономически нестабилна национална и световна среда.“, допълни Пламен Рашев, председател на Областния съвет на БСП – Русе.

Пълната листа, с кандидати за народни представители в 47-то Народно събрание, е следната:

1. Крум Костадинов Зарков

2.Нона Кръстева Йотова

3.Пламен Христомиров Рашев

4.Тодор Георгиев Йорданов

5.Цветан Георгиев Иванов

6.Кремена Божидарова Раянова

7.Мариан Савов Савов

8.Мяна Енчева Досева

9.Валери Йорданов Иванов

10.Искра Пламенова Иванова

11.Елисавета Донева Досева

12.Боян Николаев Комитов

13.Цеца Станчева Колеолова

14.Асен Иванов Ласонин

15.Мария Валентинова Станчева

16.Микаел Врашбух Чакълджиян

Сподели: