Министърът на транспорта Николай Събев е най-богатият член на правителството

Будни русенци учредиха „Общество на промяната“

Будни русенци учредиха „Общество на промяната“. Неправителствената организация ще е в обществена полза, като си поставя за цел да събере млади, непартийно обвързани, активни хора, които имат ясно отношение към политиката, политиците и гражданското общество.

„Общество на промяната – Русе“ ще следи и обсъжда местната и националната политика, и ще взема отношение по въпроси, които смята за важни за доброто и почтено управление.

Инициатор и съучредител на „Общество на промяната – Русе“ е Николай Събев, който организира и проведе предизбоpната кампания на „Продължаваме промяната“ в крайдунавския град.

„Искам да дадем на хората увереност, че всеки глас има значение, всеки глас се чува. Време е българите да живеем в активно общество и да решаваме проблемите си в диалог“, аргументира се Събев.

Учредителите избраха управителен съвет с председател Калин Иванов, и членове Тихомир Тиханов и Анета Ангелова.

„Общество на промяната – Русе“ обсъди днес основните въпроси на крайдунавския град, и стигна до извода, че областната управа се нуждае от подкрепата на млади, но ефективни и резултатно ориентирани хора. В името на тази цел учредителите решиха да предложат на министър председателя своя кандидатура за заместник-областен управител. След дискусии „Обществото“ се обедини около името на Людмил Христов – магистър по международни отношения, с добър организационен опит и амбиция за промяна.

„Людмил е достатъчно млад, за да е енергичен, и достатъчно възрастен, за да е развил чувство за отговорност пред обществото“, заяви новоизбрания председател на сдружението Калин Иванов
27-те  учредители заедно са извървели пътя до успеха на последните парламентарни избори и са подкрепили промяната в българското общество.

Сподели: