букет със сухи цветя

Букет от сухи цветя – разнообразете интериора в дома си

Как да си направите букет от сухи цветя, за да внесете нотка на оригиналност в интериора на апартамента си?

Уютът в дома е важен, защото благодарение на тази фина и неуловима субстанция искате да се върнете вкъщи по-бързо, особено когато работният ден е труден и е студено и мрачно. И това е един от ключовете за успеха на щастливия семеен живот.

Уютният дом е хубаво малко нещо, това са гласовете на децата, миризмата на домашно приготвена храна, играчките разпръснати на пода, шкаф с книги и усещане за собствения  малък свят. Нали?

И това включва детайлите в дома!

Например, букет от лавандула в комбинация с билки.

Винаги може да дадете атмосферата на комфорт, уют и топлина в апартамента с ваза с букет сухи цветя, защото те пазят лятното настроение! И запълват къщата с приятни аромати.

Букет от сухи цветя или композиции от сухи цветя – днес ще ви дадем идеи как създадете уют в къщата.

Благодарение на тях може и да имате по-добър сън!

Когато живее далеч от природата, човек се опитва да се къщата си с различни растения. Освен засаждането на цветя в саксии, хората са се научили как да правят много красиви букети от сухи растения.

Самите растения са получили много енергия от земята и са пълни със светлината на слънцето. Впоследствие сухите цветя се превръщат в истински батерии, които дават на човек всичките си енергийни резерви. За разлика от живите растения, сухите цветя носят енергията на постоянството.

Такива букети няма да умрат бързо! И това е тяхното предимство пред свежите цветя.

Ароматен лавандулов букет в спалнята ще ви донесе спокоен сън.

В банята купа със суха лавандула бързо ще премахне всички миризми и ще е страхотна декорация.

Създаването на цветни аранжименти с памук е нова тенденция във флористиката.

Памукът изглежда нежен и елегантен за всекидневната с букет от  сухи цветя.
Основното предимство на памука е устойчивостта му на температурни промени. Това изсушено цвете си запазва атрактивния вид за дълго време.

Повечето от растенията, които стават за сухи букети, лесно могат да бъдат намерени на полето или в гората през летния сезон.

Сред тях най-известните са Physalis,  Еchinacea, лавандула и памук.
Често към букетите се слагат пера, клонки, конуси и други естествени материали, перфектно допълващи състава на сухите цветя. За да придадете уникален вид на букета от сухи цветя, може да използвате анасон, канелени пръчици, ванилия, люти чушки, кафе на зърна…

От древни времена хората са се научили да сушат цветя и билки и да правят композиции от сухи цветя.

Букетите и декоративните композиции от сухи растения имат специален чар, трябва поне веднъж да направите такъв букет или да купите за своя апартамент.

СЪВЕТ!

Въпреки това, букетите от сухи цветя са краткотрайни. Обикновено те са създадени за есенно-зимния период, след което губят своя декоративен ефект и се заменят с по-привлекателни свежи цветя.

За да могат сухите цветя да запазят ярките си цветове и да останат вкъщи по-дълго, те се събират и обработват по специален начин.

Растенията за сушене се събират изключително в сухо време, когато достигнат върха на своята красота. Важно е да се изправят всички листа и пъпки, така че след изсушаване растението да има най-атрактивния си външен вид.

Сподели: