"Булмаркет" получи първите в България Iveco S-WAY NP

„Булмаркет“ получи първите в България Iveco S-WAY NP

Първите пет камиона на втечнен природен газ от новата LNG серия на Iveco – S-WAY NP Natural Power, бяха доставени на „Булмаркет Автотранспорт“. Тежкотоварните автомобили покоряват нови върхове за икономичност и защита на околната среда.

Iveco S-WAY NP Natural Power позволява да се изминат 1300-1500 км с едно зареждане, като в сравнение с дизеловия еквивалент разходите за гориво са по-ниски с 45%. С 50% по-малки са и разходите за тол такси. Използването на втечнен природен газ като гориво означава с 95% по-малко прахови частици, с 90% по-малко азотни оксиди и с 95% по-ниски емисии на въглероден диоксид, което пряко ограничава климатичните промени.

В следващите дни „Булмаркет Автотранспорт“ ще получи още четири камиона Iveco – шести S-WAY NP и три CNG, използващи компресиран природен газ, съобщи управителят на дружеството Иван Чехларов.

„Булмаркет“ от години залага на природния газ като най-екологичното алтернативно гориво и е пионер в използването на втечнен природен газ LNG. Преди пет години компанията закупи първите камиони на LNG у нас, построи и първия LNG терминал за зареждане на кораби с природен газ. „Булмаркет“ притежава и единствената у нас станция за зареждане на тежкотоварни автомобили с втечнен природен газ.

Сподели: