"Булмаркет Рейл Карго" ЕООД се сдоби с 2 нови локомотиви Smartron

„Булмаркет Рейл Карго“ ЕООД се сдоби с 2 нови локомотиви Smartron

Още един български жп превозвач избра „умните“ локомотиви Smartron на Siemens Мобилити, за да разшири подвижния си състав. „Булмаркет Рейл Карго“ ЕООД е една от трите родни компании, доверили се досега на високотехнологичните характеристики и надеждност на локомотивите Smartron. Двете нови машини бяха доставени вчера, 15-и ноември, в Русе, където е централата на компанията.

„Благодарим на ръководството на „Булмаркет Рейл Карго“, че гласува доверие на Siemens Мобилити за разширяване на локомотивния си парк.  Smartron  е най-модерната разработка на компанията в сферата на „умните“ локомотиви и за нас е повод за особена гордост, че още един български превозвач ще има възможност да се възползва от безспорните предимства на концепцията като висока оперативна надеждност, доказана рентабилност и ефективност“, заяви Калин Иванов, управител на Siemens Мобилити България.

Високотехнологичните характеристики на Siemens Smartron са причината именно те да бъдат избрани от „Булмаркет рейл карго“ ЕООД. Smartron е предварително конфигуриран локомотив, който комбинира всички предимства на стандартен продукт с доказаната технология на платформата Vectron на Siemens, чиято надеждност вече е демонстрирана с над 300 милиона изминати километра. Моделът се предлага в България, Германия и Румъния. Локомотивите от серията за България се предлагат за експлоатация в жп мрежа с променливо-токово захранване 25 kV. Максималната скорост, която развиват, е 160 км/ч. Локомотивите от тази серия са с инсталирана тягова мощност 5,6 MW.

Сподели: