"Бъдещи звезди" 2008 г. се включиха в заниманията на "Акро" Русе с треньор Силвия Митева

„Бъдещи звезди“ 2008 г. се включиха в заниманията на „Акро“ Русе с треньор Силвия Митева

Треньорската комисия при БФХГ продължи и тази събота и неделя със съвместните тренировки на състезателките, включени в звено „Бъдещи звезди“. 2008 г. се включиха в заниманията на „Акро“ Русе с треньор Силвия Митева, 2009 г. – в СК „Илиана“ София с треньор Любомира Казанова и член на ТК Валя Машова, 2010 г. – на СК „Брилянт“ Пловдив с треньор Анета Гелеменова и член на ТК Мария Илиева, която предостави и залата на клуба си СК „Спартак“ за младите грации.

Децата се включват в тренировките с голямо желание за нови знания, съвместни занимания със своите връстнички от цяла България и възможността да покажат, какво са изработили.

Силвия Митева започна заниманията с физическа подготовка и гъвкавост, даде насоки за постановката на тялото и чистота на линиите при изпълнение на различни гимнастически упражнения с тяло и уред. Любомира Казанова обърна сериозно внимание на издръжливостта, даде комплекси за бързина, гъвкавост, упражнения с тяло, техника с бухалки и лента. Заедно с хореографката на клуба и Валя Машова споделиха мнение, че момичетата са показали потенциал и че са направили на всяко от тях конкретни препоръки. Анета Гелеменова беше подготвила най-различни занимания по време на тренировките, заедно с Мария Илиева бяха приятно изненадани от уменията на децата да изразят съчетанията си дори и без музика, обърнаха им внимание, колко е важно да изработват упражненията си както треньорът е казал и да работят повече гъвавост на неудобна страна.

Всички колежки изказаха удоволствието си от това че децата са дисциплинирани, мотивирани, старателни и внимателни към това, което им се казва и показва.

Фото: Анна Недкова и архив на клубове

Сподели: