Бъдещи педагози изнесоха доклади и организираха празник на специалностите си в Русенския университет

Бъдещи педагози изнесоха доклади и организираха празник на специалностите си в Русенския университет

На 22 април студентите от факултет „Природни науки и образование“ на Русенския университет изнесоха доклади в направление „Хуманитаристика“. Темите бяха разнообразни, актуални и с възможност за разрастване в бъдещи проекти, разработени под председателството на доц. д-р Соня Георгиева. Студентите коментираха въпроси, свързани с гражданското образование, разнообразни възпитателни практики, използването на дигитални средства в процеса на възпитание и др.

  На същата дата – 22 април  2019 г., се проведе и празник на специалностите, който вече е традиционен за университета.

Поздравления за тържеството поднесе ректора на университета чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев. Той отбеляза важността на професията педагог и пожела на студентите да бъдат винаги вдъхновени и мотивирани, защото те възпитават бъдещето на България.

Деканът на факултет „Природни науки и образование“ доц. д-р Десислава Атанасова награди отличните студенти за предходната година от втори и трети курс. Тя изрази гордостта си да бъде декан на факултета и да работи с такива прекрасни студенти.  

Сред присъстващите бяха и много гости – родители, учители, директори. Деца от детска градина „Пролет“ с ръководител  д-р Малинка Петрова, облечени в национални носии поздравиха участниците с песни, малката Саня Григорова-Русанова от детска градина „Вяра, надежда и любов“ с ръководител Татяна Балканджиева представи виртуозен балетен етюд под звуците на класическа музика. Деца от СУЕЕ за Европейски езици с ръководител Лора Кънчева участваха с изпълнение на стихове за Родината и с вдъхновяващото си участие развълнуваха публиката.

Студентите от специалностите: „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Начална училищна педагогика с чужд език“ и „Социална педагогика“, под ръководството на доц. д-р Соня Георгиева, показаха част от усилията, които полагат, за да станат добри професионалисти.  Те рецитираха, споделяха опит, изпълниха приказка на нравствена тематика със саморъчно изработени от тях и колегите им кукли.

Тържеството завърши в кръшно право хоро, усмивки и нови идеи за бъдещето

Сподели:

Още новини от деня