Бъдещи първокласници се сбогуваха с детската градина в Ценовско

Бъдещи първокласници се сбогуваха с детската градина в Ценовско

В четирите детски градини в населените места на община Ценово се проведоха тържества по повод 1 юни, когато се отбелязва празника на детето. Общинската администрация подготви многобройни подаръци за детските заведения. На тържествата официално бяха връчени и удостоверенията за успешно завършване на предучилищното възпитание на бъдещите първокласници.

Пъстроцветният празник в Детска градина „Щастливо детство“ в Долна Студена премина под мотото „Довиждане детска градина“. Пред родители и гости малките палавници по убедителен начин показаха наученото през изминалата учебна година. Съвсем естествено, че във фокуса на празника бяха бъдещите първокласници. Двете момичета и двете момчета заедно с останалите възпитаници на детската градина демонстрираха знания в областта на българския език, математиката и природните науки. Малчуганите се справиха отлично като отговаряха на въпроси за геометрични фигури, за посоките на света, за умелото боравенето с цифри. Заедно с песните и стихотворенията, които те изпълниха, показаха, че са напълно готови да прекрачат прага на училището. В края на празника децата тропнаха и българска ръченица, като показаха, че ще бъдат и добри пазители на родните обичаи и традиции. „Разделяме се с мъничко тъга. Първите ви стъпки по дългия път към знанието са успешни и ще го извървите до самия му край“, сподели директорката Лидия Георгиева. Първокласниците бяха приветствани и от директорката на ОУ „Свети Климент Охридски“ Антоанета Семизова и се запознаха с новата си класна ръководителка. Секретарят на общинската администрация в Ценово Мария Найденова не скри вълнението си от богатата програма и пожела на всички деца да имат безгрижно детство и успех в училище. Децата получиха подаръци от местното читалище и от кметството.

И в Детска градина „Радост“ в Караманово изпратиха тържествено бъдещите първокласници. Децата казаха „Сбогом“, но обещаха винаги да помнят детската си градина и първите си учителки. Малчуганите получиха подаръци от Ваня Игнатова – зам.-кмет на община Ценово, и от местното читалище. Директорката Румяна Николаева връчи удостоверенията за завършено предучилищно обучение. В салона на детската градина се разнасяха песни, стихотворение и се вихриха танци.

Сподели: