Бъдещи първолаци се сбогуваха с детската градина в община Ценово

Бъдещи първолаци се сбогуваха с детската градина в община Ценово

В четирите детски градини в населените места на община Ценово бъдещите първокласници се сбогуваха с досегашните си учителки. Не само педагозите, но и родителите трудно сдържаха сълзите си от вълнение. По време на тържествата бяха казани много топли и ласкави думи. Децата с трепет демонстрираха част от наученото през учебната година, рецитираха стихове, пяха и танцуваха.

Тържеството на ДГ „Щастливо детство“ в Долна Студена премина под мотото „Довиждане детска градина“. Единадесет момичета и момчета наесен за първи път ще прекрачат прага на училището и ще влязат в класната си стая. За да се насладят на изпълненията на „абитуриентите“ дойдоха кметът на община Ценово д-р Петър Петров, секретарят на общинската администрация Мария Найденова и кметът на Долна Студена Николай Стойчев. Малчуганите с трепет и вълнение показаха, че вече добре познават цифрите и буквите, че са научили много стихотворения и песни. Всички деца бяха облечени като изискани господа и госпожици от приказките. Присъстващите и гостите на тържеството бурно и продължително аплодираха композицията „Детска планета“.

Директорката на градината Лидия Димитрова с голямо вълнение се раздели със своите възпитаници като им връчи подаръчни комплекти. Бъдещите първокласници се запознаха и с бъдещата си учителка, която ще ги научи на четмо и писмо. Бъдещите ученици получиха подаръци и от името на Община Ценово.

На тържеството в ДГ „Радост“ в Караманово зам.-кметът на община Ценово Ваня Игнатова остана впечатлена от уменията на бъдещите първолаци. Тържествено изпращане на бъдещите първокласници се проведе в детските градини в Ценово и Новград.

Сподели: