Бъдещото сътрудничество между Областна администрация – Русе и КНСБ бе обсъдено на среща при областния управител Борислав Българинов

Бъдещото сътрудничество между Областна администрация – Русе и КНСБ бе обсъдено на среща при областния управител Борислав Българинов

Бъдещото сътрудничество между Областна администрация – Русе и КНСБ бе обсъдено на среща при областния управител Борислав Българинов. В близките няколко месеца се предвижда провеждане на съвместен форум, посветен на условията на труд в региона. Сред темите, които ще бъдат засегнати, са най-често срещаните нередности и грешки от страна на работодателите, както и възможността за тяхната ефективна превенция. Основен проблем се оказва нередовното заплащане на труда на служителите и спазване на условията за работа в епидемичната обстановка.

Предвиждат се и срещи, на които ще се обсъждат условията за квалификация на педагогическите специалисти и заетите в сектора. Качеството на обучението на ученици и студенти в областта също ще бъде ключов фактор в бъдещи конференции, тъй като професионалната реализация на младите хора е водещ приоритет при управлението на страната.

До края на лятото, най-вероятно през септември, ще се проведат и две кампании, част от национален план. Става дума за насърчаване на безопасността на работното място и предотвратяването на професионалните болести, сред които и намаляване експозицията на канцерогени.

В срещата участваха още заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов, както и областният координатор на КНСБ Боянка Димитрова, а също и Пламен Атанасов, който пък е областен координатор на Синдиката на българските учители към КНСБ.

Сподели: