Българската асоциация „Осиновени и осиновители“ ще проведе информационна кампания в Русе

Българската асоциация „Осиновени и осиновители“ (БАОО) за пета поредна година инициира национална информационна кампания за осиновяването под мотото „Осиновяването – сбъднато семейство“, която ще се проведе в периода от 24 септември до 05 октомври 2018 г. със събития в цялата страна.

Регионална библиотека „Любен Каравелов” е партньор и домакин на събитието, което ще се проведе в Русе на 27 септември от 17.00 ч. в Галерия „Библиотека”.

Събитието включва представяне на книгата на Дора Прангаджийска – „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката”. Авторката е психотерапевт и член на БАОО. За първи път български психотерапевт пише за осиновяването не просто като специалист, а като лично изживял процеса.

Прожекция на филма „Триъгълник от любов”, който представя на публиката лицата на осиновяването и техните житейски истории. Документалният филм е създаден по проект на БАОО „Да не отхвърлим за втори път едно дете” по програма „Вяра в децата и семейството” и е осъществен с подкрепата на Фондация „Лале” и Фондация ОУК и награден през месец март 2016 г. за „Проект на годината”. Над филма са работили Мария Василева, Михаил Георгиев, Делян Георгиев и Васил Василев.

Мисията на Българската асоциация „Осиновени и осиновители” е да промени обществените нагласи по темата „Осиновяване”.

Сподели: