Българска фирма започна производство на водонепромокаеми маски за лице

Българска фирма започна производство на водонепромокаеми маски за лице

Русенската фирма „Антоан Вилл“ стартира производство на водонепромокаеми филтърни маски за лице. Те са предназначени за многократна употреба и са изработени от специализиран български текстил, който повишава степента на предпазване от зараза.

Русенската фирма бе сред първите в шивашката индустрия в страната, която пренасочи цялото си производство към липсващите на пазара артикули. Иновативните маски, които тя започна да произвежда, са от 100% памучна тъкан със специфична сплитка и импрегнирана с тефлон,  a конците, с които са ушите също, са непромокаеми и с високо качество на издръжливост. Тяхната ефективност на защита от заразяване до голяма степен зависи и от правилната им употреба, напомнят специалистите от фирмата, като не бива да се пропускат няколко основни момента:

  • преди да си сложите маската, почистете ръцете с дезинфектант или антибактериален сапун.
  • маската трябва да покрива устата и носа
  • не докосвайте маската, докато е на лицето ви
  • почиствайте я редовно

„Нашите маски могат да се перат на температура от 40 °C и да бъдат гладени на високи температури, което осигурява надеждна защита дори при многократната им употреба“, сподели управителят на „Антоан Вилл“ Антоанета Антонова. „Важно е да отбележим, че технологията на производство и ергономичният дизайн позволяват въздухът да преминава през тъканта и човек да се чувства комфортно, докато е с маската. Това също е важно предвид горещите препоръки на правителството за носене на маски на открити и закрити обществени места“, допълва тя.

В момента дневният капацитет на фирмата за изработка на маски е 3000 бр., като при необходимост той може да се удвои, за да бъдат осигурени необходимите маски на обществото и всеки да се чувства сигурен и защитен. Наред с останалите препоръки от всички здравни организации в света от съществено значение е и предотвратяването на директен контакт между лицето и ръцете, когато сме на публични места, за което помага именно носенето на маски.

„Антоан Вилл“ продължава да приема поръчки на: sales@antoanvill.com

Сподели:

Още новини от деня