Българските патриоти от ВМРО, ВОЛЯ, НФСБ поднесоха днес венец и цветя на признателност пред паметта на поета – революционер Христо Ботев

Българските патриоти от ВМРО, ВОЛЯ, НФСБ поднесоха днес венец и цветя на признателност пред паметта на поета – революционер Христо Ботев

Време за прочитане: < 1 мин.

Българските патриоти от ВМРО, ВОЛЯ, НФСБ поднесоха днес венец и цветя на признателност пред паметта на поета – революционер Христо Ботев, като сведоха глава пред хилядите знайни и незнайни герои, загинали за свободата и независимостта на България.

Денят 2 юни в България се почита като Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Традиционно на тази дата свеждаме глава пред всички знайни и незнайни герои, отдали най-ценното си, а именно живота за нашата свобода.

ВМРО Русе призовават всички русенци в днешния ден да поднесат цветя пред паметници, паметни плочи или места на памет, свързани с герои или събития от българското възраждане или войните ни за национално
обединение, като едновременно с това си направят снимка. Нека при възможност тази снимка бъде качена на 2 юни в някоя социална мрежа (Фейсбук, Инстаграм и др.), придружена с хаштаг #ПомниГероите.

Целта на ВМРО е да се покаже, че българите помнят и уважават онези хиляди знайни и незнайни наши предтечи и ценят високо тяхната саможертва.

От офиса на патриотите припомнят, че първите 50 души, които отидат на 3 юни в офиса на организацията, намиращ се улица „Пирот“ 5 , ще получат българското знаме като подарък.

Сподели:

Още новини от деня