Български воини участваха в парада по повод националния празник на Румъния в Букурещ

Български воини участваха в парада по повод националния празник на Румъния в Букурещ

Време за прочитане: < 1 мин.

Български воини участваха в парада по повод националния празник на Румъния в Букурещ. Трима представители на армията с националното знаме дефилираха по бул. „Павел Киселеф“ в столицата тази сутрин.

Те бяха част от близо близо 4000 военни и представители на Министерството на вътрешните работи, Румънската служба за информация, Службата за защита и охрана, Националната администрация на затворите, 200 различни единици военна и друга техника, 50 самолета и въртолета които дефилираха за радост на хиляди румънци и гости на града в парада по повод националния празник на Румъния и 100 години от обединението на страната.

Началото бе дадено малко след в 10 часа в района на Триумфалната арка в присъствието на президента Клаус Йоханис, министър – председателя на страната, министри, представители на дипломатическия корпус, ръководители на държавни структури и др.

Честването започна с изпълнение на националния химн, полагане на венци и цветя, както и 21 топовни салюта.

В парада имаше още представителни военни формирования от Албания, Канада, Чехия, Хърватия, Естония, Франция, ФРГ, Гърция, Италия, Литва, Латвия, Полша, Португалия, Великобритания, Ирландия, Молдова, Словакия, САЩ, Турция и Украйна. Цял военен оркестър от Великобритания бе гост на празника. Значимо бе присъствието на армията на САЩ с бойна техника и военно подразделение.

Сподели:

Още новини от деня