Общински съвет - Ветово заседава сега на разклона за Писанец

Бюрхан Абазов: Благодарение на ДПС в най-скоро време ще стартира цялостното асфалтиране на пътя от с. Писанец до разклона на Община Кубрат

Бързам да зарадвам жителите на община Ветово, че благодарение на ДПС в най-скоро време ще стартира цялостното асфалтиране на пътя от с. Писанец до разклона на Община Кубрат, сподели народният представител от ДПС в 19-и МИР – Русе Бюрхан Абазов.

На 12 октомври 2018 г. отправих парламентарен въпрос към министър Петя Аврамова, относно необходимостта от предприемане на спешен и неотложен ремонт, реконструкцията и рехабилитацията на пътя Писанец – Кубрат, преминаващ през територията на община Ветово, област Русе, съобщи още депутатът.

След многократни разговори в Агенция „Пътища“ заедно с кмета на общината д-р Мехмед Мехмед, писмена кореспонденция с институциите и настояване, в полученото писмо от Агенция „Пътна инфраструктура“ става ясно, че Агенцията е възложила изготвянето на технологични проекти за превантивен ремонт, в които е предвидено ремонт на пътната настилка, локален ремонт на слаби места, ремонт на отводнителни съоръжения, изрязване на крайпътната растителност, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи за пътища. След приключване на така чаканите ремонтни дейности ще се подобри безопасността на движението на територията на община Ветово, ще се повиши сигурността на пътуващите и ще се даде възможност на жителите на общината до лесен достъп до трите големи центъра в региона: Кубрат, Разград и Русе.

сн. Архив от протест заради качеството на пътя

Сподели: