Вазовци откриха Алея на ценностите и търсят Посланик на доброто

Вазовци откриха Алея на ценностите и търсят Посланик на доброто

Със старта на кампанията „Дари щастие-бъди добър”  и с откриването на Алея на ценностите отбелязаха днес Световния ден на доброто учителите и учениците от Основно училище „Иван Вазов” в град Русе.

Децата бяха посрещнати в училище от табло с указателни табели, които показваха посоката, където могат да се намерят човешките ценности.  Думи като „Благодарност”, „Толерантност”, „Обич”, „Уважение” ще стоят във фоайето срещу входа на училището, за да напомнят на всички, че добротата може да излезе от дълбините на всяка човешка душа, стига да се положи малко усилие. Табелата е поставена по идея на психолога на училището, а изработката е дело на русенеца Станимир Стоянов. 

В Деня на доброто  на всеки един от етажите в училище „Иван Вазов” беше поставено Табло на добротата. Задачата  на учениците е да научат кой от техните  съученици или учители е направил нещо добро за някой друг през деня, да напишат неговото име, да опишат каква е добрината и да закачат листчето на таблото. Листчетата ще се събират в края на всяка седмица и ще се отчитат. На 13 декември ученикът, който е направил най-много добри дела ще получи приза „Посланик на доброто в Основно училище „Иван Вазов“. Приз „Посланици на доброто“ ще има и за класа, в който има най-много ученици, направили добри дела.

Сподели: