Вазовци се включиха в обучение под мотото „Живей свободно – карай свободно“

Вазовци се включиха в обучение под мотото „Живей свободно – карай свободно“

Време за прочитане: < 1 мин.

Вчера вазовци се включиха в обучение под мотото „Живей свободно – карай свободно“. Целта е чрез придобиване на нови знания, изучаване на мото-културата и обогатяване на познанията за заобикалящия свят, децата и младежите да получат „ключ” и възможност да се докоснат до нормите и порядките в обществото, да се научат на дисциплина, отговорност и свободен начин на живот, без да застрашават околните.

Професионален инструктор ги запозна как безопасно могат да управляват велосипеди и мотоциклети. Експерт от БЧК – Русе представи пред учениците правилата за оказване на първа помощ при инциденти и направи демонстрация. Интерес с облеклото предизвикаха членовете Мото клуб Lowlanders МС Русе.В края на заниманията всяко дете имаше възможност да се снима с мощен мотоциклет.

Заниманието е част от проекта „Живей свободно – карай свободно“ на Мото клуб Lowlanders МС Русе. Той се реализира в партньорство с Български червен кръст – Русе, Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Учебен център „Форс 777” и други. Проектната идея се осъществява по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе – град на сводния дух“, с подкрепата на фондация „Еконт“.

Сподели:

Още новини от деня