Валежите създадоха сериозен проблем с отвеждането на водите в Широково

Време за прочитане: < 1 мин.

8000 лева ще се дадат за проект за укрепване на коритото на дере в Широково. Там възникна голям проблем при големите валежи през последните дни.

Кметът на Община Две могили Божидар Борисов отбеляза, че на 30 април и 16 май водата от три дерета се събира в селото и наводнява пътя – част от републиканска пътна мрежа. Пътен инженер е обяснил, че водостокът на републиканския път не отговаря на изискванията, за да провежда водата ефективно. Необходим е ремонт на пътя от Две могили – Кацелово. За целта се информирани АПИ, Агенцията по безопасност на движението, до Областния управител на Русенска област. Вчера е получен отговор от изпълнителния директор на агенцията. Направено е искане за срочно извършване на ремонтни дейности. За да се върви паралелно реконструкция на републиканския път и на съоръжението в Широково. Там е имало съоръжение, което не е отразено в кадастралната карта. Там са посочени и само частни имоти. Тепърва ще се прави заснемане, а може да се наложи и отчуждаване на частни имоти. Нужно е проектиране за дерето, за да се подаде впоследствие информация и за ремонта на пътя.

Понастоящем ще бъде ангажиран на граждански договор служител, за да се отвори аварийно част от калта, за да се отвори канал към Лома и да се насочи водата от валежите в момента.

Сподели:

Още новини от деня