Ватерполисти U15 на КПС Локомотив

Ватерполисти U15 на КПС Локомотив спечелиха убедително финал Б на Държавното

Ватерполисти възраст U15 на КПС Локомотив Русе спечелиха убедително финал Б на Държавното първенство по водна топка възраст U15, провело се на 06 – 07.07.2019 г. в Кърджали.

След изиграването на два мача момчетата се изправиха на финала срещу отбора на Славия София. Мачът тръгна трудно за русенци и първата част завърши при резултат 2-2. След промяна на тактическата схема от страна на треньора Калин Карагяуров, във втората част възпитаниците на Локомотив заиграха в по-бързо темпо и спечелиха с 11-3. Нашият вратар Деян Иванов направи блестящи спасявания и почти отказа противниковите състезатели да му шутират. Нападателите Николай Петров, Виктор Ковачев и Момчил Цонков умело разиграваха ситуациите в нападение и тотално доминираха в плувно отношение над съперниците си от Славия. По-малките състезатели Калоян Новаков и Боян Драганов също се включиха отлично и отбелязаха важни голове за отбора.
В крайна сметка те спечелиха финала с разгромен резултат и показаха, че нивото им е за първата шестица и е доказателство за сериозността и работата на русенските ватерполисти в предстоящия сезон.

Ръководството на клуба, както и всички състезатели на КПС Локомотив, както и техните родители, с нетърпение очакват построяването на покрит плувен басейн, който ще даде възможност за по-добри условия за спорт и по-голямо развитие.

Пътуването на отбора бе осъществено с любезното съдействие на фирма АССТРОЙ ЕООД, която се очертава като най-големия радетел на този така красив и атрактивен спорт водна топка.

Резултати:
Група Б: КПС Локомотив Русе – ЦДНА София 14-3
КПС Локомотив Русе – Нептун Бургас 7-0
Финал: Славия София – КПС Локомотив Русе 3-11

Класиране Финал Б:
1. КПС Локомотив Русе
2. Славия София,
3. Нептун Бургас
4. Локомотив НН София,
5. Арда 2008 Кърджали,
6. ЦДНА София

Състав: 1.Деян Иванов, 2.Мартин Велизаров,3.Явор Вутев,4.Виктор Ковачев(8 гола),5.Николай Петров(12 гола),6.Михаил Михалев,7.Иван Благов,8.Момчил Цонков(5 гола),9.Боян Драганов,11.Калоян Новаков, 12.Ивелин Иванов, 13. Боян Гатев 
Треньор: Калин Карагяуров

БРАВО ЛОКОМОТИВИ 🤽‍♂️ 🥇 🏆

Сподели:

Още новини от деня