Велопоход събира русенци под мотото „ЗАедно МОжем“

На 4 юли от 10:30 часа от подлеза на „ОЗК Арена“ в Русе стартира велопоход под мотото „ЗАедно МОжем“. Той се проведе с участието на народни представители от Коалиция „За България“, общински съветници, заместник-кметът на Община Русе Златомира Стефанова. Организатор на проявата бе Народно читалище „Христо Ботев – 1908“ – Русе, а инициативата бе подкрепена от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и „Ас –Строй“ ЕООД.

Във велопохода се включиха над 150 души – малки, големи и още по-големи колоездачи и любители на велосипеди. Заедно те тръгнаха от подлеза на кръговото кръстовище  на „ОЗК Арена“, преминаха по бул. „Цар Освободител“, покрай Пантеона, Парка на възрожденците, паметника „Альоша“ и стигнаха до Парка на младежта, където се движиха по северната алея, стигайки до тенис кортовете, а от там по южната алея към финала при „Вазата“.

Всички регистрирали се на място и участвали във велопохода получиха подаръци.

Целта на събитието е да се насърчи активният и здравословният начин на живот на русенци, да се популяризира карането на велосипеди като възможност за намаляване на автомобилния транспорт и вредните емисии във въздуха в Русе.

Част от велопохода бе излъчен наживо във фейсбук.

Сподели:

Още новини от деня