И тази година на 1 юни Куклен театър - Русе ще посрещне своите малки зрители с хубави емоции

Весел празник ще подари Община Русе на децата за 1 юни + програма

Забавления и много приятни изненади е подготвила Община Русе по случай 1 юни – Деня на детето.

Програмата ще започне в 10:30 ч., когато общинските детски градини ще представят своите сръчности и умения в ателиета под наслов „Деца майсторят за деца“. За целта ще бъдат подготвени 19 ателиета на алеята пред хотел „Дунав“. Участие могат да вземат всички деца в Русе.

Общинският детски център за култура и изкуство организира Общоградски детски празник „Детство мое”, който ще започне в 11 ч. до Съдебната палата.

В същия час на русенския кей Държавният куклен театър ще подари на децата спектакъла „Приказка за Боби и шайка микроби“.

В 17:30 ч. започва шоуто за децата от кварталите „Дружба” и „Чародейка” – „Празнувай с нас”, подготвено от Общинския детски център за култура и изкуство. То ще се проведе в комплекса на басейн „Олимпия“..  

По същото време на сцената до Съдебната палата детските градини на територията на общината ще представят традиционния си годишен концерт, а от 18 ч. в Парка на Младежта ще има концерт на съставите от Общински младежки дом – Русе, изложба на детски рисунки от клуб „Палитра“ и още много игри и изненади.

На своя празник русенските деца ще имат още едно интересно преживяване – възможността да се запознаят с различни професии. От 10 до 13:30 ч. на паркинга на ул. „Църковна независимост“ до Съдебната палата ще бъде разположена специализирана техника на полиция, пожарна, БЧК, както и новите многофункционални машини на ОП „Паркстрой“, а дружеството “Общински автотранспорт” ще представи първия доставен в Русе електробус.

Сподели: