Веско Пантелеев-Ешкенази ще гостува в Русе на 1 юни

Веско Пантелеев-Ешкенази ще гостува в Русе на 1 юни

Веско Пантелеев-Ешкенази ще гостува в Русе на 1 юни

Изявеният български цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази подготвя ново турне в България с хитовата си програма „Годишните времена“ и Плевенската филхармония, съобщиха за БТА от музикалния институт.
Световноизвестният инструменталист каза за БТА, че музиката в този концерт изразява безкрайната и вечна красота, любима му е и го прави наистина щастлив.

Виртуозният музикант се изявява в този концерт като солист и като диригент. Представя вълнуващо забележителните музикални цикли „Четирите годишни времена“ от Антонио Вивалди и „Четири годишни времена“ от Астор Пиацола. Двамата композитори са ярки представители на различни музикални култури и представят две различни версии на една и съща тема. Музиката, написана в началото на 18-ти век в Италия, е изящна и поетична – разказ за природата, а музиката, сътворена в средата на 20 век в Аржентина, е на страсти, светлина и мрак, любов и омраза, посочват организаторите на музикалното събитие.

Новото турне на именития цигулар започва на 20 май от спортната зала на Перущица, продължава на 27 май в салона на народно читалище „Христо Ботев 1884“ в Ботевград и на 31 май в спортната зала „Орловец“ в Габрово. През юни са предвидени засега два концерта – на 1 юни в Доходното здание в Русе и на 3 юни в салона на Драматично-кукления театър във Враца.

Всички концерти са от 19.00 ч. Местата, които са доста ограничени заради противоепидемичните мерки, вече могат да се ангажират онлайн, чрез мрежата на Ивентим.

Сподели: