„Вечери за наивници“ – част 2 ще се проведе на 20 юни

На 20 юни ще се проведе второто издание от поредицата „Вечери за наивници“ със заглавие „Журналистът“. Домакин ще бъде Читалнята на Регионална библиотека “Любен Каравелов”, ет. 2 , а началният час е 19. Организаторите от гражданска инциатива „Градоред“ и клуб „Мечтание“ са поканили двама гости, избрали журналистиката за свое призвание.

Мартин Димитров е бивш възпитаник на Математическата гимназия “Баба Тонка”. Днес той е член на Асоциацията на европейските журналисти и пише освен за национални медии като „Капитал“, за много международни гиганти – Financial Times, The Guardian, Balkan Insights. Той ще сподели как от математик се става журналист и каква е рецептата за добрата новина, както и много други любопитни подробности от “кухнята”.

Георги Ненов е Свръхчовекът от София, който от професия в авиацията, решава да стартира собствен подкаст и да развива позитивната журналистика, разказвайки ни за други свръхчовеци в България. Той ще даде отговор на въпроса как намираш призванието си и защо е важно да отличаваме добрите примери в обществото, в което живеем.

„Вечери за наивници“ е поредица от събития, които се осъществяват по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Фондация „Еконт“. В рамките на проекта всеки месец русенската публика ще има възможност да присъства на отворена лекция, разкриваща историите на изявените в конкретни направления личности и как те са успели да развият себе си в конкретното поприще. На фокус са новите професии, тези в сферата на технологиите, медиите и дигиталният свят.

Сподели:

Още новини от деня