Вече отвориха кабинетите на специалистите от проекта „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе"

Вече отвориха кабинетите на специалистите от проекта „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе“

Още преди да започне официално новата учебна година вече отвориха кабинетите на специалистите от проекта „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе”. Естествено, целта си остава една и съща – предоставяне на безплатни интегрирани услуги за подкрепа на цялостното развитие на децата. Приемът става по предварителни графици, които се изработват от специалистите. Те включват и записване по телефона при обаждане от родителите. В Детската градина „Светилник” – квартал „Чародейка”, педиатърът доктор Боряна Тодорова и медицинската сестра Юла Великова очакват най-малките пациенти и техните родители още в първия кабинет на сградата. Спазват се всички противоепидемични мерки, които са задължителни за в лечебните заведения. Кабинетът може да се посещава в понеделник, сряда и петък преди обяд. В останалото време специалистите правят домашни посещения и участват в групова работа, организирана от социалните работници. Важно е да се знае, че родителите трябва да подадат необходимите заявления, за да бъдат включени децата им в проекта.

Сподели: