142 камери следят за сигурността на русенци, ще се монтират още 230

Видеонаблюдение може да се въведе по протежение на ул. „Чипровци“ по предложение на съветник

За резултата от ремонта на ул. „Чипровци“ сигнализира днес общинският съветник проф. Никола Михайлов. Той акценира върху качеството на металните колчета, поставени по протежение на ул. „Чипровци“. Част от тях са корозирали, повредени или дори изпочупени, сподели съветникът наблюденията си за пешеходната зона. Той настоя дори за въвеждане на видеонаблюдение в района, за да се спрат вандалските прояви.

През март 2019 година е въведена в експлоатация цялата зона, отбеляза днес главният архитект на Община Русе Живка Бучуковска. Тя отбеляза, че видно от приложения снимков материал предпазните елементи са повредени или липсват поради вандалски прояви или ПТП. Те се подменят от ОП „Комунални дейности“. На територията на две улици са констатирани нееднократно подобни ситуации. Относно корозирали колчета в рамките на гаранционните срокове на обектите ще се вземат мерки за подмяна от изпълнителя.

Ще се вземе предвид предложението за видеонаблюдение на съветника в района.

Като любопитна подробност бе констатирано, че професорът е снимал дори личния си автомобил, паркиран неправилно, докато илюстрира състоянието на колчетата.

Сподели: