Визови проблеми за боксьорките ни преди световното

Визови проблеми тормозят националките ни по бокс преди световното първенство за жени, което започва от 15 ноември в Индия.

Оказа се, че от исканите 13 визи за цялата ни делегация домакините са дали разрешение за влизане в страната само на две състезателки. Това съобщи генералният секретар на Българска федерация по бокс Светослав Сапунджиев. Заявленията и отказите са били направени по електронен път, каквато е практиката на големи първенства за целия свят. Надеждата е утре от посолството на Индия у нас да разрешат проблема и целият ни национален отбор да отпътува в събота, 3 ноември.

„Ако закъснеят с издаването на визи, ще трябва да променяме полетите и момичетата да имат по-малко дни за аклиматизация. Надявам се обаче, че до това няма да се стигне и още утре ще имам необходимите разрешения“, заяви Сапунджиев.

На световното България ще бъде представена от 6 състезателки, 5 от които са европейски шампионки. Част от тях са състезателки на Боксов клуб „Русе“.

Старши треньорът Фикрет Ереджебов разчита на добро представяне от: Севда Асенова (кат. до 48 кг), Габриела Димитрова (51), Стойка Петрова (54), Станимира Петрова (57), Деница Елисеева (60) и Мелис Йонузова (64).

„Ако направим 3 финала, ще сме доволни“, обяви Асенова. „Вече всички в отбора сме се доказали в Европа, сега е ред и светът да научи за нас. Аз лично нямам притеснения, отивам да си поиграя“, коментира световната шампионка от Корея 2014 Станимира Петрова.

Последните ни медалистки от шампионата на планетата в Астана през 2016 г. – Стойка Петрова (сребро) и Деница Елисеева (бронз), си пожелаха повече късмет при жребия и да са здрави, за да могат да покажат най-доброто от себе си на ринга.

„Аз отново ще си пожелая бронз, както бе на европейското в София, за да стигна, дай Боже, пак до златото“, пошегува се Йонузова, която е двойна еврошмпионка през тази година – до 22 г. и за жени.

Помощници на Ереджебов в Индия ще са Петър Лесов и Младен Сталев.

Сподели: