Викторио Илиев бе отличен от Пенчо Милков за „Спортист на месеца“

Викторио Илиев бе отличен от Пенчо Милков за „Спортист на месеца“

Възпитаникът на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ и състезател на Боксов клуб „Локомотив“ Викторио Илиев бе отличен днес от кмета Пенчо Милков за „Спортист на месеца“.

„За пореден път доказа, че си можещ, борбен и знаеш как да побеждаваш в условия на силна конкуренция. С твоя голям успех отново бе демонстрирана високата класа на русенската боксова школа, силата на духа и волята за победа. Русе се гордее с твоите успехи“, поздрави го кметът.

Дванадесетокласникът  завоюва златен медал за страната ни в категория до 60 кг на Европейското първенство по бокс за младежи и девойки, което се състоя преди седмици в Пореч, Хърватия. Там боксьорът показа най-доброто от себе си и победи с резултат 4:3 във финалния мач украинецът Богдан Челдик.

Младият състезател по бокс сподели своите очаквания за предстоящите Олимпийски игри, които ще се състоят през лятото в Париж. Русенецът спечели квота за участие и се надява да представи Русе и България подобаващо.

На награждаването присъстваха още заместник-кметът по спорт и младежки дейности Борислав Рачев, директорът на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов и директорът на спортното училище „Майор Атанас Узунов“ Евгени Недев.

Сподели: