Виктория Станева представя Русе на европейско първенство по вдигане на тежести за девойки в Полша

Виктория Станева представя Русе на европейско първенство по вдигане на тежести за девойки в Полша

Възпитаничката на Русенския тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ Виктория Станева ще представя Русе и България на стартиращото на 20 октомври Европейско първенство за девойки и юноши до 20 и 23 години. Състезанието ще се проведе в Полша и ще продължи до 27 октомври.

Утре заминава първата група млади български щангисти. Сред тях е и Виктория, която ще се състезава при девойките до 20 години в категория до 53 килограма. Водач на групата е личният треньор на младата щангистка – Радослав Атанасов. Русенката ще излезе на състезателния подиум още в първия състезателен ден – 20 октомври от 16 часа. От началото на месец септември Виктория беше на подготовка в столицата с националния отбор по вдигане на тежести при девойките и юношите. Тя попадна в тима след показани отлични резултати от началото на годината. Припомняме, че през месец юли, Виктория Станева стана пета на Европейското първенство за кадетки, което се проведе в Италия.

Виктория Станева е състезател на тежкоатлетически спортен клуб Русе. Там вече четири години нейни треньори са Кръстина и Радослав Атанасови. Тя е ученичка в Спортно училище „Майор Атанас Узунов“.

Сподели:

Още новини от деня