Вила с хамак за лятно настроение

Окачен между дърветата в градината или в зоната на беседката на лятната вила, фиксиран на терасата, верандата, лоджията или балкона, хамакът остава един от най-удобните и достъпни възможности за отдих.

Хамакът притежава следните плюсове:

  • Не изисква  усилия за сглобяване;
  • Има лесно и сигурно фиксиране с въжета;
  • Направен е от приятна на допир и практична материя. В магазините се предлагат предлага за закупуване на хамаци с подходящи размери и цветове за вилата.

Вила с хамак – какво да изберем?

За отдих на открито, лятна вила, тераса, веранда или балкон, можете да изберете опции с мрежеста или платна основа. Хамаците с мрежи са по-малко удобни и удобни и следователно по-рядко срещани. Комплектът на повечето модели плат вече включва специални  елементи за фиксиране към стволове или клони на дървета. Платът може да е синтетичен (полиестер, найлон), памучен основа или парашутна коприна. Всички варианти са устойчиви на влага, запазват здравината си на слънце и при високи или ниски температури и се поддържат много лесно. За безопасност и удобство на отдих на открито, туристическите хамаци са оборудвани с допълнителни аксесоари:

  • дъждобран;
  • мрежа против комари;
  • одеяло, спално бельо;
  • джоб за съхранение;
  • чанта.

Туристическите хамаци се доставят и с комплект допълнителни карабинери със сапани за фиксиране към опори на разстояние 3-4 м.  Хамаците се фиксират със сапани, които са опънати между две греди или са фиксирани върху стволове на дървета, а на закрито те са прикрепени чрез котва или дюбел към две противоположни стени, изработени от дърво, бетон или тухла.

Обърнете внимание и на тези неща:

След окачване на хамака на закрито или на открито, оптималното разстояние до пода или земята трябва да бъде в рамките на 40-50 см. Хамаците са прости, удобни, издръжливи и издръжливи продукти, които без никакви грижи и поддръжка ще осигурят комфортна почивка и добър сън през лятото на вилата.

В сравнение с градинските мебели, шезлонги, надути матраци, фотьойли и легла, хамаците имат много предимства, включително по-ниска цена. Можете да окачите хамак в своята вила и вътре и вън, определено ще бъде оригинално решение за летния сезон и ще се наслаждавате на пълноценна почивка. Важно е да позиционирате правилно крепежните елементи.

Вила с хамак – запомнете  – това е правилното решение за релакс през лятото.

Сподели: