Вили Икономов бе удостоен с плакет от областния управител

Вили Икономов бе удостоен с плакет от областния управител

Време за прочитане: < 1 мин.
Вили Икономов бе удостоен с плакет от областния управител

Областният управител на област Русе Галин Григоров удостои с плакет за съществен принос в развитието на културата и изкуството в региона Вили Икономов.

По време на срещата, която се проведе днес в кабинета на областния управител, двамата обсъдиха възможностите за развитие на партньорството с  цел все по-активното присъствие на областта на международната музикална сцена.

Сред темите, които бяха дискутирани е и провеждането на шестото издание на конкурса за изпълнение на руска песен „Вернисаж“. Инициативата, която ще състои утре, започва от 10.00 ч в зала „Русе“, намираща се в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, а гала концертът ще бъде от 17.00 ч. На него ще станат ясни призьорите, като към момента се знае, че общият брой на участниците е повече от 80. В конкурса ще премерят сили индивидуални изпълнители и групи от България и Румъния, а също така и представители на руската общност, живеещи в страната.

Припомняме, че за своите заслуги към музикалното изкуство и работата си с младежи Вили Икономов е отличаван с множество национални и международни отличия, сред които награда на Министерството на културата и златна значка „Русе“.

Сподели:

Още новини от деня