Б. Борисов откри новата сграда на СУ „П. Волов“

Тържественото откриване на новоизградената сграда на СУ „Панайот Волов” намираща се в гр. Бяла, се състоя този следобед.

Гости на официалната церемония на събитието бяха министър – председателят Бойко Борисов, министърът на образованието Красимир Вълчев, народният представител Пламен Нунев. Председателят на Общински съвет – Бяла Мариан Антонов, общински съветници, както и кметът на Община Бяла Димитър Славов с целия си екип също присъстваха на церемонията.

Строителството на сградата е започнато в периода 1986-1987 година, след което обектът е замразен и изоставен. В резултат на предприетите действия и мерки от страна на Община Бяла с Постановление на Министерски съвет № 165 от 07.08.2018 г. са отпуснати финансови средства за доизграждане и оборудване на новата сграда на СУ ”Панайот Волов” в гр. Бяла.

На 16 септември ученици и учители ще посрещнат учебната 2019-2020 г. в сградата на новото училище оборудвана с модерна материално-техническа база и информационни технологии, съответстващи на съвременните стандарти.

Сподели: