витте завод разширение откриване русе 2019

ВИТТЕ Аутомотив България официално откри разширената си производствена база на стойност над 20 млн. лева

Днес, на територията на „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД, се състоя официалната церемония по откриване на новата производствена база на завода в Русе. На събитието присъстваха кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов, зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост г-жа Даниела Шилкова, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, зам.-кметът по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева, зам. областният управител на Област Русе Валентин Колев, председателят на ОбС Русе и ректор на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Христо Белоев, народни представители, управителят на ВИТТЕ Аутомотив г-н Христо Христов, Райнер Гьолц – управител CEO на ВИТТЕ Германия, Любомир Станиславов – председател на Български автомобилен клъстер, представители на различни институции и фирми, служители и гости.

витте завод разширение откриване русе 2019 3

 Кметът г-н Пламен Стоилов приветства присъстващите: „Поздравявам ръководството за амбициозния бизнес план, който успяхте да развиете – доказахте, че следвате всяка една стъпка за разширяването на завода през годините успешно. Виждам отлична организация на работата, модерна визия, високотехнологично производство и прекрасни работници. Горд съм с този завод – той е образец и пример за качество на световно ниво“. Той добави още, че със своите 8 завода в сферата на автомобилната индустрия, Русе се утвърждава като един от лидерите в тази област. „Имате пълната подкрепа на общинска администрация, бъдете все така успешни и предприемчиви“, добави още той.

витте завод разширение откриване русе 2019 3

Той връчи поздравителен адрес и икона на Св. Георги на управителя на „ВИТТЕ Аутомотив“ г-н Христо Христов. Г-н Христов получи и значка от зам. областния управител.

витте завод разширение откриване русе 2019 3

 Г-н Христов заяви: „Откриваме разширението, за което си мечтаехме – преминахме през много трудности, за да се похвалим с една стойностна инвестиция за града и за държавата. Миналата година надхвърлихме 100 милиона евро оборот, като следващата ни цел е да ги удвоим.“ Христов благодари на министър-председателя Бойко Борисов, на кмета Пламен Стоилов, на Русенския университет и на всички, подкрепили проекта.

В церемонията взеха участие танцьори от ФТТ „Найден Киров“.

витте завод разширение откриване русе 2019 1

Новата производствена база е част от изпълнението на инвестиционен проект „Разширение на завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия в Русе“. Той е с инвестиции в размер над 20 млн. лв., както и разкриване над 350 нови работни места, с което общият брой на работещите ще надхвърли 1300. През тази година ВИТТЕ България отбелязва своята 10-годишнина от създаването си, а ВИТТЕ Германия – 120. Двете цифри бяха изписани ефектно с балони, които работниците пуснаха в небето над завода.

Сподели:

Още новини от деня